fredag 25. juli 2014

Spesialen 2014

I helgen var det tid for årets spesialutstilling. I år var det grensetreff på Morokulien der Norsk Lundehund Klubb arrangerte kurs i klubbens database, hadde årsmøte og internasjonalt seminar på fredag og spesialutstilling og festmiddag på lørdag. Svenska Lundehundsällskapet arrangerte sin spesialutstilling på søndag.

Lørdag 19. juli var utstillingen med for fint og varmt vær for min smak, men man kan vel ikke klage for mye.

Jeg hadde meldt på alle 6 hundene, og med så mange hunder var det jo selvfølgelig behov for ekstra handlere og en krasj når man skal vise hunder i to ringer.

Ira og Villemo gikk først i åpen klasse sammen med Amie og en hel haug med andre tisper. Ira falt ikke helt i dommerens smak, men fikk da Excellent. Villemo tullet som vanlig på bordet, men med en liten inngripen fra meg (hun ble vist av min søster) fikk hun fin kritikk med bare litt egenrådig på kritikken :) Dommer Petter Steen likte henne såpass godt at hun ble belønnet med Excellent, CK og 4. best i åpen klasse. Lillesøster Amie falt også godt i smak hos dommeren fikk Excellent, CK og 3. best i åpen klasse. Slike resultater kan man ikke akkurat klage på :)

Her ble det en liten krasj mellom åpen klasse tispe og veteran klasse hann der Heike skulle inn. Heldigvis kunne Anneli ta over som handler for Ira i AK slik at jeg selv kunne vise Heike. Han er litt småfeit for tiden, men gjorde det likevel veldig bra for dommer Siv Sandø. Han ble beste veteran hann med CK og endte til slutt opp som beste hann og vinner av kennel Boromirs vandringspris til beste hann.

Saga ble stilt i championklassen og fikk Excellent. Dermed var det klart at jeg for første gang kunne stille med oppdrettergruppe på klubbens spesialutstilling :D

Vinga og Lady ble stilt i veteranklassen, begge med Excellent som resultat.

Anneli hadde meldt på Bobs med håp om å få til avlsklasse med ham. Det var i utgangspunktet 3 potensielle avlsklasser, men kun Bobs som til slutt kunne delta. Og det ble flott kritikk og HP når han stilte med avkommene Ira, Saana, Mena og Balder. Gøy å få være med på avlsklasse, da det ikke er så veldig ofte det skjer. Den siste jeg husker var på Øysand i 2008 der Heike var med på en gruppe med sin far Fenris.

I oppdretterklassene var det desto større konkurranse. 5 av de 8 mulige gruppene som kunne være med stilte, og med masse flotte hunder var det jo ekstra morsomt å gå av med seieren med ei gruppe bestående av 3 kombinasjoner fra 4 kull: Vingheias Saga, Vingheias Irmelin, Vingheias Vendelin og Vingheias Villemo Sagadatter.

Oppdrettergruppa med Saga, Ira, Amie og Villemo som ble dagens beste for dommer Siv Sandø. Foto: Anneli Rosenberg
I år var det også mulighet å stille parklasse med en tispe og en hannhund med samme eier, vist av en person. Jeg valgte å stille med Heike og Saga siden far og datter har ganske store likheter. De er ikke vandt til å vises sammen, og med tanke på størrelsesforskjellen var planen å ha Saga ytterst. Det gikk bedre enn fryktet og de viste seg tydeligvis godt og ble belønnet med beste par blant de 12 (?) som stilte.


Heike av Vinterskogen og Vingheias Saga - Beste par. - Foto: Jessica De Jong

Heike ble plukket ut som kandidat til labbepokalen fra veteranklassen. Jeg har jo bestandig ment at han har bra labber, men jeg mener jo at han ikke har de beste labbene av mine hunder engang (han ble riktignok plukket ut som hannhundkandidaten på Værøy også), så overraskelsen var stor da han stakk av med Labbepokalen.

Så var det klart for BIR og BIM finalene. Heike skulle inn i to runder.
I BIR og BIM veteran endte han som BIR veteran og vinner av Kongeskarven.
I BIR og BIM endte han som BIM og vinner av Zenia Langs minnepremie til BIM veteran.

Heike poserer med rosetter, glass og vandrepremier han vant på Morokulien.
Zenia Langs vandrepremie til BIM
Kongeskarven til BIR veteran
Labbepokalen
Boromirs vandringspris til beste hannhund
CK glass og rosett
BIM seidel og rosett
BIR veteran seidel og rosett (for anledningen lånt Vinga sin fra 2012 siden det ikke ble utdelt på Morokulien)

Hele fangsten med pokaler, glass og rosetter.
Heikes premieras som nevnt over, samt CK glass og rosett til Villemo og Kennel Enerhaugens vandrepremie til beste oppdrettergruppe  med HP glass og rosett.  

Søndag var det SLS sin spesial. Her ble det de dårligste resultatene husets hunder noen gang har fått på utstilling med kvalitet fra Excellent, Very good og Good og ikke en eneste CK. Det går opp og ned kan man vel si...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar