tirsdag 8. juli 2014

NKK Trondheim 2014

I helgen var vi på NKK Trondheim, noe som ble årets første utstilling for oss. 6 hunder var meldt på i tillegg til at Amie kom på besøk fra Bardu.

Det ble litt forsinket avfart hjemmefra og for en gangs skyld var det ikke forsinkelser i ringen, så det ble ganske hektisk da vi kom. Det var bare å skynde seg å finne fram båndet til Heike og omtrent  gå rett i ringen med ham.

Han er i rimelig godt hold for tiden, hvilket dommeren påpekte. Men til tross for det ble han beste hannhund og endte til slutt som BIM.

Så ble det heldigvis tid til å roe seg ned litt før Ira, Villemo og Amie skulle inn i åpen klasse. Gry Wenche skulle gå med Ira, men hun var ikke spesielt samarbeidsvillig siden de ikke hadde rukket og gjøre seg kjent før de gikk i ringen, så vi gjorde noen bytter. Villemo tullet som vanlig litt på bordet, men viste seg ellers fint fram. Men hun falt ikke helt i smak til dommeren og fikk blått. Ira og Amie gjorde det mye bedre og ble nr 1 og 2 i åpen klasse, begge med CK. Ira endte til slutt som 3. beste tispe med CERT og Amie ble uplassert, men fikk RES-CERT :) Både jeg og Solveig hadde jo håpet på CERT til Amie, siden hun da hadde blitt champion. Ira har stort cert fra før, så det var ikke så om å gjøre for henne.

Så var det Saga sin tur i championklassen. Hun er god og rund for tiden, så det var nok hovedårsaken til at hun ble nr 4 og eneste championtispe uten CK. Men excellent fikk hun da, hvilket betydde at Vingheia-hundene hadde gode nok premieringer til å få stilt i oppdrett :D

Til slutt var det tid for de gamle damene. Det var hele 4 stk, og Vinga ble nr 2 med CK. Lady var overhodet ikke i humør i varmen og endte som nr 4.

Oppdrettergruppen bestående av Saga, Villemo, Ira og Amie ble belønnet med HP og BIR oppdrett.

Siden Solveig, Amie, Sookie  og valpene hadde lang vei hjem (og gruppen var ganske ujevn) bestemte vi oss for å droppe finalene og heller dra hjem.

I løpet av kvelden ble det avgjort at jeg og Vinga skulle dra sammen med May Elisabeth og Mille og prøve oss på agilitykonkurransene vi hadde meldt oss på. Det var ekstremt varmt på lørdag, så det fristet egentlig veldig lite. Heldigvis ble det ikke fullt så varmt på søndag.

Vinga (10 år) og jeg debuterte i agility og agility hopp med to disk. Første løp var agility. Vinga hadde aldri sett tofargede lengdehinder før, så hun stoppet opp så på hindret og gikk over. Og siden hun valgte å gå over de to neste forsøkene ble det disk. Men vi fullførte resten av banen uten feil, hun fulgte meg godt og pisset ikke på banen, så jeg var veldig fornøyd med henne uansett :)
Når agility hopp skulle gå var det blitt varmere. Det ble disk på samme hinder (det var jo ikke mulig å få trent på det hinderet mellom løpene) og så ville hun denne gangen ikke gjennom pølsa.
Men med så lite trening som hun har og i godt voksen alder er vi jo fornøyd uansett :)

Og så må vi jo gratulere May Elisabeth og Mille med en super 3. plass i agility! De var en av bare tre ekvipasjer i liten klasse som kom seg gjennom banen uten å diske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar