mandag 6. oktober 2014

3 nye championater og andre resultater

Det har vært lite oppdatering i det siste, til tross for flere gode nyheter:

Den 30. og 31. august var det tid for Trondheim hundefestival på Støren. Jeg hadde meldt på Ira (Vingheias Irmelin) og Heike (av Vinterskogen) for dommere Vigdis Nymark og Harri Lehkonen i håp om å få det siste certet på Ira. Heike har sin første sesong som veteran.

Vigdis er kjent som en streng dommer, så håpet om noe særlig utbytte fra første dag var ikke særlig stor. Hun er forøvrig den eneste dommeren som til dags dato har gitt Heike blått, så jeg var veldig spendt på hva hun syntes om ham denne gangen (forrige gang var han junior, så han har jo fått noen år på baken siden den gang). Stor var derfor overraskelsen da Ira ble best i åpen klasse med CK. Hun endte til slutt som 2. beste tispe med CERT, hvilket kvalifiserte henne til tittelen Norsk utstillingschampion. Heike på sin side falt også i smak hos Vigdis, og ble til slutt 2. beste hanne og BIR veteran. Dagen etter ble Ira BIR og Heike BIM og BIM veteran for dommer Harri Lehkonen. Siden vi stilte tidlig på dagen gadd vi ikke å vente til finalene, men dro ut på tur i skogen med May Elisabeht og Lundefoxen-gjengn i stedet.

Den nyblivne NUCH Vingheias Irmelin (Ira) koser seg på tur i stedet for å vente på finalene. 


Den 20. september var Ida (Vingheias Indra) i Danmark sammen med halvsøster Mio (Eriksro Bright Boromir) og matmor Siv Kvarnström. For dommer Ole Staunskjær ble Ida BIR med CERT og CACIB og tittelen KØBENHAVNVINNER 2014. Dette kvalifiserte også til dansk championat, og sannsynligvis også det internasjonale championatet for Ida. 


NORD SE NO DK UCH SEJV-12 NOJV 12 SEV-13 KBHW-14
Meritert for C.I.B
Vingheias Indra ( Ida)
Foto: Susanne Stig Hansen, Danmark

5. oktober kom det telefon fra Solveig Steinnes. Hun og Amie (Vingheias Vendelin) har vært på NKK Harstad, og for dommer Annette Bystrup ble Amie 2. beste tispe med CERT og res-CACIB. Amie ble med dette også kvalifisert til tittelen Norsk utstillingschampion. 


Ny NUCH Vingheias Vendelin slapper av i bobilen etter endt utstilling.
Foto: Solveig Bjørkenes Steinnes

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar